Vad innebär det att kolla regnummer?

Kolla upp en bil genom dess registreringsnummer innebär att du söker efter information om fordonet baserat på dess unika registreringsnummer. Detta ger tillgång till detaljer som fordonsinformation, ägarhistorik, servicehistorik och eventuella skador eller avregistreringar.

Hur kollar man upp ett registreringsnummer?

  1. Använd ett bilregister online: Det finns flera webbplatser som tillhandahåller tjänster för att kolla upp registreringsnummer. Genom att ange registreringsnumret kan du få tillgång till fordonsinformation och ägarhistorik.
  2. Få fordonsinformation: Genom att kolla upp registreringsnumret får du tillgång till viktig information om bilen, såsom märke, modell, årsmodell, färg, tekniska specifikationer och mycket mer.
  3. Tidigare ägare och ägarhistorik: Du kan få insikt i hur många tidigare ägare bilen haft och om det finns några noteringar om försäljning eller överlåtelse av fordonet.

Biluppgifter online

Det finns flera olika tjänster för att kolla regnummer online, både gratis och till en mindre kostnad. Gratistjänsterna erbjuder oftast bara grundläggande detaljer, medan betaltjänster ger en mer fullständig rapport.

Carfax

Med Carfax får man ett fullständig rapport genom att kolla regnummer på valfri bil som man kanske tänkt att köpa. Här får man information om bilen tidigare varit krockad, skadad, importerad och att vägmätaravläsningar är korrekta.

Till Carfax

Transportstyrelsen

Transportstyrelsen erbjuder grundläggande information om fordonet utan kostnad. Vill man få reda på ägarhistorik måste man beställa det via mail. Man kan dock skicka ett SMS till 71640 om du vill veta nuvarande ägaruppgifter.

Till Transportstyrelsen

Biluppgifter

Biluppgifter.se ger grundläggande information om bilen och ägarhistorik. Du kan även se besiktningshistorik och trafikstatus. Tjänsten är gratis, men mer information kan ges mot betalning.

Till Biluppgifter

Car.info

Car.info är en bildatabas som är gratis för privatpersoner. Här visas mycket information om bilen utan kostnad.

Till Car.info

Varför är det viktigt att kolla upp registreringsnumret?

Att kolla upp en bil via registreringsnumret ger en omfattande bild av dess historik och skick. Detta är avgörande när du vill säkerställa att bilen är i gott skick eller om den har några kända problem eller föregående skador.

Vad kan du ta reda på?

  • Fordonsinformation: Märke, modell, tillverkningsår, färg och tekniska detaljer.
  • Tidigare ägare och ägarhistorik: Antal tidigare ägare och eventuella försäljningar.
  • Servicehistorik: Registreringar av regelbunden service och eventuella reparationer.
  • Skadehistorik: Tidigare skador eller avregistreringar av fordonet.

Sammanfattning

Att kolla upp en bil genom dess registreringsnummer är en av de mest pålitliga metoderna för att erhålla detaljerad information om fordonet. Genom att använda tillgängliga onlineverktyg som bilregistret kan man få en heltäckande bild av fordonets historia, ägarskap och skick. Detta steg är av stor betydelse för att fatta välgrundade beslut vid köp eller försäljning av en bil.