Shell bensinkort

Shell mastercard

 • – 15 öre rabatt på literpriset på drivmedel
 • – 0,5 % ”pengarna-tillbaka” på alla inköp som görs med kortet
 • – 2 % sparränta på insatt belopp upp till 15 000 kronor
Läs mer & ansök
Cirkle K bensinkort

Circle K Mastercard

 • – 15 öre rabatt på literpriset på drivmedel
 • – Reseförsäkring och försäkring vid feltankning
 • – Bonus på alla inköp du gör med ditt Circle K Mastercard
Läs mer & ansök
Preem bensinkort

Preem Mastercard

 • – 10 öre – 25 öre rabatt per liter på drivmedelskostnaden
 • – 0,5 % rabatt på alla inköp som görs med kortet
 • – Reseförsäkringar och försäkring vid feltankning
Läs mer & ansök
OKQ8 bensinkort

OKQ8 VISA

 • – 2 % återbäring på alla inköpköp gjorda inom OKQ8-koncernen
 • – 0,75 % sparränta på insatt belopp
 • – 20 öre rabatt per liter på drivmedelskostnaden
Läs mer & ansök
Volvokort

Volvo Finans - Volvokort

 • – 0,5% tillbaka i bonuscheckar på nästan allt du köper
 • – 1 % i bonuscheckar hos Volvo, Renault och Tanka
 • – Alltid fyra månaders avgifts- och räntefri delbetalning
Läs mer & ansök
Preem privatkort

Preem Privatkort

 • – Bra rabatt på bensin, diesel och etanol
 • – Försäkring som täcker om du tankat fel drivmedel
 • – Alltid 0 kronor i årsavgift och upp till 39 dagar räntefri avbetalning.
Läs mer & ansök

Bensinkort – för dig som kör mycket bil

Bensinkortets tid är inte förbi. Tvärtom, många bensinmackar använder bensinkortet som en konkurrensfördel. I en värld då det är svårt att konkurrera om drivmedelspriset väljer många att hitta andra konkurrensfördelar istället. Mackarna har olika bonusvillkor. Vissa kedjor erbjuder rabatterade tankpriser, andra erbjuder bonus på alla köp. Vissa mackar erbjuder även extra försäkringar. Innan du bestämmer dig för vilket bensinkort som är bäst för dig måste du jämföra de olika korten. Du måste även undersöka vilka bensinföretag som finns representerade på din ort. Du tjänar ingenting på att vara kortkund hos en bensinmack stationerad 20 mil från din bostad. Genom att använda jämförelsetjänster slipper du använda papper och penna för att hitta det bästa alternativet.

Tankkort

Fördelar med bensinkort

Ett bensinkort har flera fördelar. Förtuom att du har bättre koll på dina bränslekostnader får du fördelar som:

 • Billigare drivmedel
 • Möjlighet att dela upp betalning
 • Försäkring för exempelvis feltankning eller bärgning
 • Bonus på dina köp

Bensinkort ger dig bonus

Ett tankkort kan framstå som en lyx, men det är ett bra sätt att hålla koll på kostnaderna. Samma system finns sedan länge i matbutikerna där man kan betala matkostnaden med ett kreditkort. Bensinkortet har flera fördelar och kan ge dig många rabatter. Bensinkortet fungerar som ett vanligt kreditkort det betyder att du kan betala med kreditkortet överallt där kreditkort accepterars. I vissa fall får du även poäng hos din bensinstation när du handlar i vanliga butiker, men det kan skilja från olika utgivare.

Ett bensinkort används ofta som ett sätt för tankföretagen att locka över kunder till det egna företaget samt att få dem att stanna kvar över en längre period. Som bensinmacksägare är det svårt att hitta konkurrensfördelar på den ort där man är verksam och då är medlemsförmåner ett sätt att framhäva sina erbjudanden.

Det är lätt att tro att man kan dra stora fördelar av ett bensinkort, men faktum är att det bara är de mest lojala kunderna som får störst glädje av kortet. Många bilister tankar där det är billigast för stunden. Men ett tankkort är bara giltigt på de stationer där man är medlem. Som medlem och kortägare kan du få tillgång till olika reseförsäkringar och andra skadeförsäkringar som är kopplat till ditt bilägande. Vissa bensinstationer erbjuder exempelvis hjälp vid bärgning av din bil om du råkar tanka fel drivmedel i tanken.

Nyttan med ett bensinkort ska därför inte främst utvärderas i en jämförelse med vanliga kreditkort som utfärdas av banker och kreditbolag. Du måste sätta bensinkortets betydelse i relation till hur mycket du använder din bil och hur dina körvanor ser ut. Det är bara du som kan avgöra om du kan dra nytta av ett tankkort eller inte.

Så hittar du bästa bensinkort 2023

Det är inte alldeles enkelt att hitta bäst bensinkort. Du är begränsad till de bensinstationer som finns i ditt närområde. Du har ingen nytta av en bensinstation som erbjuder bra villkor men som ligger
20 mil från din bostad.

Att jämföra är oftast det snabbaste och bästa sättet att hitta ett bensinkort. Precis på samma sätt som när du jämför billån får du fram bäst ränta och villkor för ditt bensinkort. När du använder jämförelsesajter på nätet tar jämförelseverktyget automatiskt fram alla fördelar som respektive kort erbjuder. Jämförelsesajter sammarbetar ofta med drivmedelsföretagen, det betyder att listorna alltid är uppdaterade med de senaste erbjudandena.

Det enda du behöver göra är att fylla i dina personuppgifter och att ange eventuell kreditgräns. Sedan väljer du det bensinkort som bäst stämmer in på dina kriterier. Tänk på att granska informationen om ränta och månadskostnad extra noga innan du byter bensinkort eller skaffar ett nytt. Många missar att läsa de finstilta villkoren och blir negativt överraskade när första fakturan kommer med skyhög ränta och dyra avgifter.

Bästa bensinkort

Kedjorna som erbjuder tankkort

Sverige har ett begränsat utbud av drivmedelsföretag oftast finns samma företag representerat på flera orter. Det är inte så konstigt då det bara är med ett stort internationellt nätverk som man kan förhandla om bra drivmedelspriser.

Nedan följer ett urval av de mest kända drivmedelsföretagen i Sverige.
Tänk på att detta är en generell sammanställning. Erbjudandena kan skilja sig åt i olika delar av landet.

Circle K

Circle K

Circle K är Sveriges största drivmedelsföretag. 2012 köpte Alimentation Couche-Tard, företaget bakom Circle K, upp norska Statoils dotterbolag. Som ett led i uppköpet bytte samtliga Statiolstationer i Skandinavien och Baltikum namn till Circle K. 2016 öppnade den första Cirkle K macken i Sverige.

Med Circle K kreditkort får du bland annat:

Shell

Shell och St1

2010 köpte det finländska drivmedelsföretaget St1 upp alla Shells stationer i Sverige samt flertalet av stationerna i Finland. Det innebär att varumärket Shell kommer att fasas ut från den svenska marknaden över tid.

Om du tecknar ett kreditkort från Shell/St1 får du bland annat:

Preem

Preem

Preem är ett svenskt oljebolag som under många år opererade under namnet OK Petroleum AB. Under OK Petroleum-eran var svenska staten delägare i bolaget. Sedan 1994 ägs nuvarande Preem av företagsledaren Mohammed al-Amoudi via svensk-brittiska holdingbolag.

Som kreditkortskund hos Preem får du bland annat:

OKQ8

OKQ8

OKQ8 finns där du finns och håller dig sällskap på vägarna via sina många bemannade bensinstationer och servicebutiker.

Med OKQ8 kreditkort får du bland annat: