Letar du efter billiga billån?

Alla vill hitta det billigaste billånet. Men det kan vara svårt att hitta rätt. Jämförelsesajter hjälper dig att hitta billigast billån online. När du använder de pedagogiska jämförelseverktygen slipper du använda dig av papper och penna. Du slipper även att jämföra dagsaktuella räntelisor. Det sparar dig både tid och pengar. Tänk dock på att det första bästa billånet inte nödvändigtvis är det bästa för dig och din situation. Men jämförelseverktygens listor ger alltid ett bra basunderlag och visar hur din lånesituation kan se ut. Analysera noggrant dina bilbehov, både på kort och på lång sikt, för att kunna göra rätt väl.

Billigast billån

Välj rätt billån till din nya bil

Bilen har fortfarande en plats i våra hjärtan. Vi åker bil som aldrig förr, samtidigt som vi inte utnyttjar bilens fulla potential. Statistik visar att vi bara utnyttjar en bråkdel av bilens kapacitet. Resten av tiden står bilen parkerad i garaget eller letandes efter en parkeringsplats. Riksdagen, regeringen, regioner och kommuner tycker att vi ska åka kollektivt, men för vissa är bilen avgörande för att alls kunna transportera sig från punkt A till punkt B. Det gäller särskilt familjer som har barn som är aktiva i olika idrotter.

När du ska köpa din eller familjens nya bil måste du först fundera på hur dina transportbehov ser ut. Genom att välja rätt bil kan du få ett billigare billån med en lägre månadskostnad. Om du ska transportera stora hockeybagar har du ingen nytta av en MINI. Om du ska köra inne i centrum behöver du inte en terrängbil. Genom att analysera behovet av bil innan du letar efter billigast billån sparar du både tid och pengar.

Kom ihåg att ett billån alltid kräver en kontantinsats som motsvarar 20 % av bilens värde. När du tecknar det billigaste billånet måste du ändå ha tillgång till ett visst eget kapital. Många bilåterförsäljare erbjuder egna lån till bilintresserade. Bilköpare som saknar kännedom om lånmarknaden kan lockas att teckna dessa lån utan att känna till konsekvenserna.

Ett billån från bilåterförsäljare har flera inskränkningar. Du får exempelvis inte sälja bilen vidare om du har skulder kopplade till bilen. Din bilåterförsäljare, och dennes bank, äger din bil till dess att bilen är betald. Många låntagare väljer därför att teckna ett privatlån istället. Privatlånet medför att du kan låna upp till 100 % av bilens värde utan kontantinsats. Du är dessutom fri att sälja bilen när du vill, även om du har skulder kvar på bilen.

Det har aldrig varit enklare att hitta det billigaste billånet

Många vet inte att man kan jämföra olika produkter och tjänster online. Därför sitter de fortfarande med papper och penna eller går igenom flera olika produktkataloger när de ska köpa någonting. Ett modernare sätt är att jämföra online. Nu för tiden är det enkelt än någonsin att jämföra både försäkringar, lån, kostnader och produkter online. Listorna uppdateras flera gånger om dagen.

Man behöver inte vara en expert för att använda sig av jämförelsesajter för lån. De flesta sajter är pedagogiskt utformade. Det ligger i företagens och bankernas intresse att knyta till sig så många nya kunder som möjligt. Därför måste sajten vara enkel att förstå och att använda.

Sajterna för billigast billån följer alla ungefär samma tema. Via verktygen anger du det belopp som du vill låna samt hur lång löptid du vill att lånet ska ha. Sedan sammanställer sajten erbjudanden från flera olika långivare och presenterar de resultat som bäst stämmer in på dina angivna kriterier.

Tänk på att vara noggrann när du väljer vilken jämförelsesajt som du ska använda dig av. Det kan vara stor skillnad på de erbjudandena som listas. Vissa sajter listar bara ett begränsat urval av långivare, andra sajter har ett omfattande utbud. Lita på ditt första intryck. Om sajten ser professionell ut kan du använda den med förvissning om att du är i trygga händer.

Billigaste billånet

Välj billigast billån med omsorg​

Många som jämför billån för att hitta billiga billån klickar på den långivare som hamnar högst upp i träfflistan. Det är naturligt att man tror att långivaren som hamnar högst upp också är den bästa. Det händer att man drar paralleller till hur sökmotorerna fungerar. Sökmotorer listar det alternativ som bäst matchar det du söker, högst upp. 

Med lån är det dock annorlunda. Det är inte säkert att det billigaste billånet också är det bästa billånet. När du jämför lån ska du inte bara gå efter avgifterna. Självklart ska du inte betala dyrare lånekostnader än vad din ekonomi tillåter. Men lånen på plats två och tre kan erbjuda sådant som lånet högst upp inte gör. Därför ska du se resultatet av jämförelsen som en indikation. Du kan även prova att justera kriterierna om du tror att det kan ge dig ännu bättre villkor.

Låga räntor och avgifter är viktiga vid billiga billån

Billiga billån med höga räntor och avgifter är inte särskilt billiga. Var uppmärksam på räntorna och avgifterna som bakats in i lånet. Ett lån kan framstå som billigt om det har låga månadsavgifter. Men oftast döljs uppgifter som räntor och extrakostnader i den finstilta texten. Ett billån med låga månadskostnader men som har dyra extrakostnader blir inte särskilt billigt över tid. Det är viktigt att kolla på vad den effektiva räntan blir.

Tänk på att du i vissa fall kan förhandla ned räntan. Detta är särskilt vanligt om du redan är kund hos den bank som du ansöker om nytt lån hos. Du har också en förhandlingsfördel om du har förhandlat om lån tidigare. Då vet du vad du ska lyfta fram i din argumentation för att få så bra villkor som möjligt.

Det är viktigt att du läser lånevillkoren innan du bestämmer dig för vilket lån du ska välja. Jämförelsetjänsternas verktyg ger dig ett bra basunderlag. Klicka dig sedan vidare till den långivare som du vill låna av för att läsa mer om lånets villkor. Ibland har lånet villkor som är anpassade till din specifika situation. Därför kan du behöva kontakta en säljare för att få veta mer om villkoren kring ditt lån.

Var kritiskt när du läser igenom lånevillkoren. Det är viktigt att du förstår och får svar på alla dina frågor genom att läsa avtalsvillkoren. Om någonting är oklart måste du be säljaren att förtydliga lånevillkoren.